GARFIELD ROMANIA

Garfield si Prietenii

 • garfield
 • jon
 • odie
 • pooky
 • nermal
 • arlene
 • mama
 • tata
 • Dave Docy Davis
 • Liz
 • Irma
 • Lyman

Garfield

Infricosator de hazliu, adora sa motaie, consuma litri de cafea, haleste munti de lasangna in cateva clipe, detesta ziua de luni, dar cel mai mult cainii. E fericit cand pocneste paianjeni sau cand sfasie hainele postasului. El e Garfield... cel mai lacom si trasnit motan din lume. Uneori e veninos dar poate fi si sensibil. Mai ales daca e vorba despre ursuletul lui Pooky, Jon, stapanul lui, sau Oddie, prietenul si tovarasul lui de soarta. (Doar pe sine se iubeste mai mult).
garfield

Jon

Jon Arbucle este stapanul nefericit a lui Garfield si Oddie. Burlac binevoitor, ce-i drept cam plictisitor si anost, iar stilul lui, in materie de haine, este putin deplasat, are insa o inima mare. Original si Jon lucra la benzi desenate, dar am schimbat asta. Ocupatia lui principala a devenit educarea lui Garfiled. Costumul cu patratele, personalitatea lui penibila, bazata pe vocabularul anilor 70, pierderea sperantei si caderea zilnica in depresie, fac din Jon un magnet pentru nefericire.
garfield

Oddie

Dragalas, jucaus si prostut, el este Oddie. Cel mai loial prieten al lui Garfield, suporta toate rautatile acestuia. Fara nici un pic de rationament, cateodata latra, abundenta de saliva i-a constrans purecii spre a incheia asigurari de inundatii. Stapanul lui, original, fusese prietenul lui Jon, Lyman. De la el ne-am luat la revedere insa Oddie a ramas, spre disperarea lui Garfield.
garfield

Pooky

Il inmoaie chiar si pe Garfield. Este un ursulet cu totul deosebit : moale, de-ti vine sa-l inbratisezi, intelegator si intotdeauna la-ndemana daca Garfield are nevoie de el. Si cel mai important : nu ciordeste de la Garfield nici mancarea nici patutul. Tocmai de aceea e preferatul lui Garfield.
garfield

Nermal

Sau cum se autocaracterizeaza : cel mai dragalas motanel din lume. Deseori il sacaie pe Garfield din cauza varstei si a kilogramelor in plus, dar e un lingusitor atat de priceput incat Garfiel nu poate sta suparat pe el, cu toate ca odata l-a indesat intr-un plic si l-a trimis la Abu Dhabi. Candva a trait cu parintii lui Jon, dar relatia asta a luat sfarsit. Cateodata pica neasteptat in vizita pentru a-l enerva putin pe Garfield.
garfield

Arlene

Arlene este o mata, care isi imparte uneori grijile si binenteles si dejunul cu Garfield. Relatie tipica 'te iubesc - te urasc'. Garfield se adora iar Arlene nu suporta acest lucru. Prietena dintoasa a lui Garfield a aparut pe scena pentru a aduce un pic de romantism in poveste. Dar nu va asteptati la lucruri mai serioase. Garfield doreste in continuare un partener care sa-l accepte asa cum e... perfect fara cusur.
garfield

Mama

Mama lui Jon, nevasta de fermier, marinimoasa, foarte mandra de sotul si de baietii ei. Ca si mama mea ( dupa ea am creat-o ) gateste minunat, avand doua principii: cea ce ajunge pe masa sa fie mult si gustos, cartofii si prajitura fiind singurele ei retete.
garfield

Tata

Tata lui Jon, fermier remarcabil. Pe el l-am creat dupa imaginea tatalui meu : lucid, cu picioarele pe papant, conduce cu chibzuinta treburile fermei Arbuckle. Jon ii viziteaza adesea, spre supararea nemarginita a lui Garfield. Doua evenimente il incanta la aceste vizite : mesele si intoarcerea catre casa.
garfield

Dave Docy Davis

Unicul frate al lui Jon. Fratele mai mare, Docy, sta la ferma cu parintii. Mare diferenta nu este intre vietile celor doi, cu toate ca Jon locuieste in marele oras, iar el in mijlocul pustietatii. Docy ingrasa porcii iar Jon pe Garfield. Si pe Docy l-am creat dupa un membru al familiei mele, fratele meu mai mare Dave Doc Davis. Nu e nici pe departe atat de prostanac precum personajul din poveste, e mult mai afurisit.
garfield

Liz

Doctorita Liz, veterinarul lui Garfield. Trateaza blana lui Garfield si inima lui Jon. Cei doi se intalnesc ocazional dar nu se infiripa dragostea, mai ales doarece Jon cade destul de frecvent in depresie.
garfield

Irma

Barmanita Irma lucreaza intr-un fast-food non-stop. Uneori si Garfield si Jon o viziteaza pentru niste sfaturi. E zana barmanitelor cand nu se repede la clienti sau nu-si epileaza piciorele pe pult. Omleta ei este fabuloasa numai sa nu te gandesti prea mult la ceea ce contine.
garfield

Lyman

Prietenul lui Jon si stapanul lui Oddie. Personajul s-a nascut pentru a crea un partener de conversatie pentru Jon. Acest rol a fost preluat mai tarziu pas cu pas de Garfield. Desi a reaparut la a 10-a zi de nastere a lui Garfield, aparea regulat pentru ultima oara in 1983 pe benzi . Saracul Lyman, oare ce s-a intampalt cu el ? Sa ghicim...
garfield

GARFIELD ROMANIA

Comics